Bemutatkozás

Kedves Olvasó,
Szeretettel köszöntjük a Gimnázium vezetősége, tanári kara és fenntartója, a Protestáns Gimnázium Alapítvány nevében, amikor a rólunk szóló ismertetőt olvassa. Engedje meg, hogy néhány összefoglaló szóval bemutassuk Önnek iskolánkat és megpróbáljunk képet adni mindennapi munkánkban megnyilatkozó céljainkról és értékrendünkről.

Gimnáziumunkat egyesületi iskolaként indítottuk el 1997-ben. Alapítója és 2004-ig fenntartója a Protestáns Gimnázium Egyesület volt, melyet hosszabb ideje együtt dolgozó tanárok hívtak életre 1996-ban. 2004. óta a fenntartói feladatot az Egyesület által létrehozott Protestáns Gimnázium Alapítvány látja el. Iskolánk szervezetileg önálló, nem tartozik egyetlen egyház vagy felekezet fennhatósága alá sem; munkánkat azonban a keresztény egyházakkal és gyülekezetekkel való kapcsolatban és együttműködésben folytatjuk.

Diákjaink számára keresztény szellemű nevelést és ennek keretében korszerű képzést és műveltséget kívánunk nyújtani. Elsősorban a bibliai alapokra és a magyar protestantizmus pedagógiai hagyományaira támaszkodunk. Célunk segítséget nyújtani az életbe induló fiataloknak abban, hogy eligazodjanak saját életük, nemzetük és a világ alapvető kérdéseiben, s e hazában és saját egyházukban találják meg feladatukat, a szolgálat, felelősség és a tisztesség útján járva.

Köszönjük érdeklődését, s reméljük, személyesen is köszönthetjük Önt iskolánk falai között.


....................................................

Dr. Bibó István                                                                                        Kocsis Imre Antal

az iskolát fenntartó                                                                                         igazgató  
Protestáns Gimnázium Alapítvány
kuratóriumának elnöke, ny. ig.


 

              

 

 
Csengetési rend

1. 7:55 - 8:45
2. 8:55 - 9:40
3. 9:50 - 10:35
4. 10:45 - 11:30
5. 11:55 - 12:40
6. 12:55 - 13:40
7. 13:50 - 14:35

óra
névnap
Ma 2024. május 30., csütörtök, Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.